Carnis KVV

Carnis KVV

Nieuw in ons assortiment: Carnis KVV! Rauwe vleesvoeding voor hond (en kat!). Ook wel CVV (Carnis vers vlees) genoemd.

Carnis gebruikt alleen hoge kwaliteit vlees. Dit vlees komt van dieren goedgekeurd voor humane consumptie. Het vlees is samengesteld volgens de prooidiermethode en bevat spiervlees, bot en orgaanvlees. Hierdoor bevat het alles wat uw dier nodig heeft. Carnis werkt met het principe dat het vlees door afwisseling compleet is. Omdat elke worst net andere voedingsstoffen en aminozuren bevat stel je een compleet dieet samen door verschillende soorten vlees af te wisselen.

Carnis CVV Bevat:

 • geen granen
 • geen bindmiddelen
 • geen kleurstoffen
 • geen smaakstoffen
 • geen groenten
 • geen premix

In de worsten zitten alleen de benoemde diersoorten verwerkt. Hierdoor is het al snel duidelijk wat er in de worst zit. Dit maakt dit vlees uitermate geschikt voor een eliminatiedieet (vooral konijn, eend en paard is hiervoor erg geschikt).

De rund en paardmixen bevatten minder calcium omdat deze botten te hard zijn om te vermalen. In de andere worsten worden karkassen als calciumbron verwerkt.

Carnis maakt geen gebruik van strotten in het vlees. Door het gebruik van strotten kan er namelijk teveel schildklierhormoon in het vlees terecht komen. Dit is bij Carnis dus niet het geval. Carnis laat het vlees regelmatig testen in een laboratorium op aanwezigheid van bepaalde bacteriën en schildklierhormoon.Omdat dit vlees rauw is dient er met enige voorzichtigheid mee om te worden gegaan. Dit is hetzelfde als wanneer je rauw vlees voor jezelf gaat bereiden.

Met het voeren van rauwe vleesvoeding moet je rekening houden met het volgende:

 • Bewaar het vlees in de diepvries in een gesloten verpakking bij -18 graden, vries ontdooit vlees niet opnieuw in.
 • Ontdooi het vlees in een lekvrije bak in de koelkast
 • Bewaar het vlees max. 2 dagen in de koelkast
 • Laat bij voorkeur het vlees even op kamertemperatuur komen voor het voeren.
 • Voer het vlees op een koele plek uit de zon, laat het vlees niet langer dan een uur in de voerbak staan, gooi restjes weg.
 • Voorkom kruisbesmetting, was je handen en was alles wat in aanraking gekomen is met het vlees af met een sopje.
 • Voorkom dat er vliegen bij het vlees komen. Deze kunnen bacteriën verspreiden.
 • Voorkom dat uw huisdier uw gezicht likt.

Voeradvies:

 • Een volwassen hond mag 20 gram vlees per kilo hond per dag hebben. Dit is een richtlijn, voer met je ogen. Sommige honden hebben meer of minder nodig. Dit is afhankelijk van de aanleg en activiteit van de hond. Voer meer als je hond te dun blijft en minder als de hond te dik wordt.
 • Een pup tot 8 maanden mag 40 gram per kilo hond per dag hebben. Ook dit is een richtlijn, voer met je ogen.
 • Wissel verschillende soorten vlees af, minimaal 3-4 soorten elke 3-4 weken.
  Wanneer een hond voor het eerst rauwe voeding krijgt kan het zijn dat de hond wat dunnere ontlasting krijgt. Het lichaam moet wennen aan het nieuwe voer, dit hoort binnen een paar dagen over te gaan.

Sluiting afhaal

Afhaalmomenten & Regiobezorging

𝗔𝗳𝗵𝗮𝗹𝗲𝗻 & 𝗕𝗲𝘇𝗼𝗿𝗴𝗶𝗻𝗴

Vandaag zijn de maatregelen aangescherpt. Hoewel er nog veel onduidelijkheid is, lijkt het erop dat wij ons afhaalpunt moeten sluiten. Ondanks dat dierspeciaalzaken op de lijst van essentiële winkels staan, komen wij de regel tegen dat minimaal 70% van de omzet moet bestaan uit voer. Omdat wij ook verschillende andere producten aanbieden, halen wij dit niet. Dit betekent dat wij producten niet mogen laten afhalen. Met ingang van vandaag zijn dus alle afhaalmomenten t/m 19 januari geannuleerd. We zullen persoonlijk contact opnemen met iedereen die gepland heeft een bestelling af te komen halen.
Update: Volgens de nu aangepaste richtlijn zou ons afhaalpunt weer open mogen (het gaat nu om 70% voer of benodigdheden). Om drukte op één locatie te voorkomen houden wij ons afhaalpunt nog gesloten tijdens de lockdown en gaan we verder met regiobezorging.

Dit betekent dat wij een andere weg moeten zoeken! Wij gaan dus gratis bezorging aanbieden tijdens de lockdown! Woont u in de gemeente Peel en Maas of Horst aan de Maas dan komen wij gratis uw bestelling thuisbrengen. De bezorgmomenten zullen plaatsvinden op vrijdagavond* tussen 6 en 9 en zo nodig zullen wij meer momenten inplannen. Wij zullen standaard de bestelling leveren met het eerst volgend bezorgmoment. Als u verwacht niet thuis te zijn dan kunt u contact met ons opnemen voor een alternatief bezorgmoment. Bestellingen dienen vrijdag** voor 15:00 binnen te zijn om dezelfde week bezorgd te worden. Op de bezorgdag ontvangt u een mailtje met een indicatie van de bezorgtijd.

Momenteel is ons webshop systeem nog niet ingericht voor het verwerken van regionale bezorging. We zullen dit zo snel mogelijk aanpassen. Wilt u nu al gebruik maken van de regiobezorging? Kies dan voor de optie ‘afhalen’. U zult dan ingepland worden voor de bezorgronde. Bij vragen mag u natuurlijk contact met ons opnemen. Dit kan via Facebook Messenger of via info@zoezoo.nl.
Update: Het systeem is aangepast voor regiobezorging. Als het (verzend)adres ingevuld is en binnen de bezorgregio valt komt de optie ‘regiobezorging’ beschikbaar. Er worden dan geen verzendkosten berekend.

Updates over het afhaalpunt en de regiobezorging zullen op deze pagina geplaatst worden.

Update 16-12 : Om het contactmoment bij de bezorging zo kort mogelijk te houden is het niet meer mogelijk om contant te betalen of te pinnen. Alle bestellingen dienen vooraf via iDeal of met creditcard betaald te worden.

Update 20-12: De webshop is nu geoptimaliseerd voor regiobezorging! Tijdens het afrekenen krijg je nu de mogelijkheid te kiezen voor regiobezorging na het invullen van het adres (indien het adres zich in de regio Peel en Maas & Horst aan de maas bevind). Je kunt vervolgens de bezorgdatum kiezen.

Update 30-12: We hebben onze regionale bezorgregio uitgebreid! We bezorgen nu ook tijdens de lockdown gratis in gemeente Venlo, stadsdelen Venlo, Blerick en Tegelen!

Update 7-1: De regio is nogmaals uitgebreid! We gaan in de gehele gemeente Venlo bezorgen. Daarnaast natuurlijk ook nog in gemeente Peel en Maas en gemeente Horst aan de Maas

LET OP: Gratis regionale bezorging is alléén beschikbaar in de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venlo. Indien u buiten deze regio woont en tijdens het bestelproces kiest voor regiobezorging zullen de reguliere verzendkosten alsnog in rekening gebracht worden.


*In week 52 & 53 zal in verband met de feestdagen de bezorgronde plaats vinden op woensdagavond!
** In week 52 & 53 dienen bestellingen op woensdag voor 15:00 binnen te zijn om dezelfde week bezorgd te worden.

Kerst

December met dieren!

Het is weer december, de feestdagen komen er weer aan. Sinterklaas, Kerstmis en vervolgens nog oud en nieuw. December is altijd een hele gezellige maand maar als je huisdieren hebt zijn er wel wat zaken om rekening mee te houden.

Sinterklaas

In december wordt er vaak veel lekkers gegeten. Met sommige producten is het verstandig om extra op te letten. Zo komt het bijvoorbeeld wel eens voor dat de hond eerder bij het schoentje met strooigoed is dan het kind. De hond eet het strooigoed op en helaas, het schoentje wordt leeg aangetroffen in de ochtend. Hoewel een paar pepernoten meestal niet voor veel problemen zorgt, kun je dit beter voorkomen. Strooigoed bevat namelijk veel suiker en dit is natuurlijk niet goed voor maag, darm en gebit. Met pakjesavond staat er vaak een schaal met lekkers op tafel. Let extra op met bijvoorbeeld chocolaatjes. De meeste mensen weten het wel, maar chocolade is erg giftig voor honden en katten. Hoe puurder de chocolade, hoe gevaarlijker het is. Als een dier per ongeluk toch chocolade gegeten heeft kun je het beste contact opnemen met de dierenarts. In veel gevallen zal een injectie gegeven worden waarvan het dier gaat braken om de chocolade uit het lichaam te krijgen.

Sinterklaas
Heerlijk voor een mens, maar minder gezond voor een dier.


Tuurlijk mogen de dieren ook extra verwend worden! Alleen doe je dit beter met producten speciaal voor de dieren gemaakt. Zo kun je geheel in de sinterklaasstijl de hond Carnis pepernoten geven! Of een lekker kauwsnackje wanneer jullie bezig zijn met de cadeautjes uitpakken. En de kat mag natuurlijk ook wat snoepjes!
De volgende uitdaging zijn de cadeautjes! Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van sierlint. Hiermee is het cadeautje namelijk nog mooier. Voor katten is dit lint erg aantrekkelijk om mee te spelen. Kijk uit dat de cadeautjes zo staan dat ze niet om kunnen vallen (bovenop het huisdier). Daarnaast hebben sommige katten de neiging dit lint op te eten. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk, het lint is namelijk scherp. Daarnaast kan het verstoppingen veroorzaken. Lintjes om de cadeautjes zijn prima te gebruiken, maar zorg ervoor dat deze buiten het bereik van de dieren blijven en als de cadeautjes open gemaakt zijn moet je het niet rond laten slingeren.
Met de cadeautjes kun je ook  hele leuke spelletjes doen! Als de cadeautjes uitgepakt zijn kun je het papier verzamelen en hier een denkspelletje van maken. Doe proppen papier in een doos en strooi hier wat brokjes/trainertjes op. En laat de hond (of kat!) ze vervolgens zoeken. Als de hond door heeft hoe het werkt, kun je het wat moeilijker maken. Je kunt de brokjes dan iets meer tussen de proppen verstoppen.

Kerstmis

Met kerst krijgen we weer met nieuwe uitdagingen te maken. De kerstboom wordt vaak al snel na sinterklaas (of zelfs ervoor) al gezet. Je moet dan de keuze maken tussen een echte of een kunstboom. Met huisdieren moet je dan een goede overweging maken. Een echte kerstboom is namelijk giftig. Je moet dan extra goed opletten. De dieren mogen namelijk niet aan de boom knabbelen, maar ook niet het water bij de voet van de boom drinken. In dit water komen namelijk ook giftige sappen. Zorg dat ze ook geen losse naalden eten. Naast dat deze giftig zijn, zijn ze namelijk ook scherp.
Of je nou een echte of een kunstboom hebt, het is altijd verstandig om te zorgen dat de boom stevig staat en dat je kiest voor onbreekbare kerstballen. De meeste huisdieren zijn toch wel nieuwsgierig en er zal wel eens een bal uit de boom getikt worden. Of het nou door de kat komt die in de boom geklommen is of dat de hond er iets te enthousiast kwispelend voorbij rent. Met glazen ballen loop je het risico dat je zelf niet op tijd bent om het op te ruimen en het kan zijn dat je dier zich snijdt aan de scherven.
Kijk extra uit met kunstsneeuw, engelenhaar en plastic slingers. Katten hebben vaak de neiging om dit op te eten en dit kan net zoals het cadeaulint voor problemen zorgen. En hang ook geen chocolade in de boom! Voor zowel de hond als kat is dit gevaarlijk. Kijk ook uit met andere versieringen zoals kerststerren, maretak en hulst. Ook deze zijn helaas giftig. Wil je toch iets neerzetten? Denk dan bijvoorbeeld aan een mini kerstster onder een stevige stulp!

Kerst
Kies geschikte versiering, zodat het veilig is voor je maatje


Zo, de boom staat, hond- en katproof. Dan hebben we het kerstdiner! Er wordt vaak extra uitgebreid gekookt. Let erop dat veel voedingswaren voor honden en katten giftig zijn. Knoflook, prei, uien, avocado en champignons worden veelal gebruikt maar zijn gevaarlijk. Ook druiven, rozijnen, macadamia nootjes en xylitol (zoetstof) moet je vermijden. Het beste zorg je er voor dat je huisdier dus niets opeet. Laat hem of haar dus ook niet mee eten met het kerstdiner. Kies voor de maaltijd hetzelfde voer als normaal. De kerstperiode zorgt namelijk altijd toch al voor wat stress. Als je je huisdier dan ook nog plots iets anders te eten geeft, kan dat bijvoorbeeld wat diarree veroorzaken. Als je toch wat extra’s wilt geven, kies dan beter een gezonde kauwsnack of koekje.

Oud en nieuw

Voor veel dieren is dit een erg stressvolle periode. Gelukkig voor deze dieren is er dit jaar een vuurwerkverbod. Helaas lijkt het erop dat we ook dit jaar met knallen te maken gaan krijgen.
Het beste zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt gebruik maken van bepaalde supplementen en trainingen. Begin hier op tijd mee, als je een week van te voren pas begint ben je helaas meestal te laat.

Oud en nieuw
Veel dieren zijn erg bang voor vuurwerk


Zodra je merkt dat er in je omgeving met vuurwerk geknald wordt (helaas is dit soms zelfs al in november) kun je het beste de hond alleen nog maar aangelijnd uitlaten en de kat binnen houden. Als je de hond toch even wilt laten rennen kun je een goed omheind veld gebruiken. Elk jaar raken er weer vele huisdieren vermist, doordat ze schrikken van vuurwerk. Bij angstige honden kun je overwegen een anti-ontsnappingstuig te gebruiken. Als een hond ergens erg van schrikt zullen ze namelijk proberen weg te komen. Soms lukt het ze uit het tuig te ontsnappen. Met een anti-ontsnappingstuig maak je het veel moeilijker voor ze om te ontsnappen door een extra lus aan het tuig.
Daarnaast is het verstandig te zorgen dat alle dieren gechipt zijn en goed geregistreerd staan. Mocht je dier er vandoor gaan en gevonden worden dan hebben ze je als eigenaar snel weer gevonden.
Met oud en nieuw zelf is het verstandig zoveel mogelijk binnen te blijven. Als je gaat wandelen met de hond, kies dan een gebied waar geen vuurwerk afgestoken wordt. Laat nóóit je dier alleen thuis met oud en nieuw. Ook als het andere jaren goed gegaan is. Een dier kan gemakkelijk in paniek raken en heeft dan je steun nodig. Maak ‘s avonds de gordijnen en rolluiken dicht om de lichtflitsen en knallen zoveel mogelijk buiten te houden. Geef eventueel van te voren de hond of kat een kauwsnack of denkspelletje als afleiding. Op het moment van de knallen zelf is de kans groot dat ze het te spannend vinden om hiermee bezig te zijn, forceer het dan niet. Laat ze zelf een plekje uitzoeken waar ze zich veilig voelen. Het is achterhaald dat je je dier moet negeren als ze bang zijn! Steun je dier, dat hebben ze nodig. En hiermee maak je ze niet banger. Met een beetje geluk zijn de knallen snel genoeg weer weg en kunnen jullie rustig 2021 in!

Hopelijk kunnen jullie met deze tips veilig en gezellig de feestdagen vieren. Geniet er vooral van!

Wij wensen jullie allemaal fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2021!

Dit artikel benoemt veel, maar is niet volledig wat betreft giftige voedingswaren en gevaarlijke spullen. Heeft je dier iets vreemds gegeten of krijgt hij of zij symptomen, neem dan altijd contact op met de dierenarts. Bij erg bange dieren is het raadzaam een gedragsdeskundige in te schakelen voor oud en nieuw.

Vlooien kat

Vlooien

Vlooien

Vlooien zijn kleine parasieten die leven van het bloed van hun gastheer. Ze leven een gedeelte van hun leven op de gastheer en de rest van de tijd in de omgeving. In Nederland kennen we met name de katten- en hondenvlo, waarvan de kattenvlo het meest voorkomt. In tegenstelling tot wat de naam doet denken, zit deze vlo niet alleen op katten, maar ook op honden. En ze kunnen zelfs een mens bijten.

Vlo
Vlo

Levenscyclus

Een volwassen vrouwtjes vlo kan tientallen eitjes per dag leggen. Gedurende haar leven zijn dit er al snel meer dan 1000! Deze eitjes vallen in de vacht en komen zo in de omgeving terecht, zoals bijvoorbeeld de mand van het dier. Deze eitjes komen na enkele tot 10 dagen uit. De larven verpoppen en in dit stadium kunnen ze lang blijven zitten. Van enkele dagen tot wel 1 jaar! De vlooien komen uit de pop door factoren uit de omgeving. Als ze trillingen voelen, zoals die van een langs lopend dier, komen ze uit. Zo zie je dus heel vaak dat na een vakantie bij thuiskomst ineens een vlooienexplosie ontstaat. Dit komt doordat er veel poppen aanwezig zijn en het een tijd rustig geweest is. Zodra iedereen dan weer thuis komt, merken de vlooien dat en weten ze dat er een bloedmaaltijd te halen valt. Nadat de vlooien op een gastheer zijn gesprongen en een bloedmaaltijd hebben gehad, begint de cyclus van voor af aan, er worden weer nieuwe eitjes gelegd.

Problemen met vlooien

Buiten dat vlooien buitengewoon vervelend zijn en jeuk veroorzaken, kunnen ze een aantal problemen veroorzaken. Indien een jong dier een heftige vlooienbesmetting heeft, kunnen de vlooien zoveel bloed drinken dat er bloedarmoede ontstaat. Ook kunnen dieren een vlooienallergie hebben. Één beet kan dan al wekenlang jeuk veroorzaken. De hond (of kat) blijft zichzelf dan krabben, de huid raakt geïrriteerd en er kunnen wonden of ontstekingen ontstaan. Daarnaast dragen vlooien vaak wormen mee, als een hond of kat een vlo oplikt kunnen ze dus besmet raken met wormen (lintworm). Na een vlooienbesmetting is het dus verstandig de ontlasting van je dier te laten controleren op wormen.

Vlooien kat
Kat met jeuk

Besmetting

De beste bestrijding van vlooien is preventie. Als je kunt voorkomen dat je een vlooienplaag in huis krijgt, bespaar je je een hoop ellende. Je kunt vlooien voorkomen door te zorgen dat je huisdier onaantrekkelijk is voor vlooien. Een dier raakt vooral besmet met vlooien door in een omgeving te lopen met (uitgekomen) vlooienpoppen. Deze vlooien zitten namelijk nog niet op een gastheer en zullen maar al te graag op je hond of kat springen. Een vlo die al op een ander dier zit, zal niet zo snel overspringen. Ze hebben namelijk al voldoende voedsel ter beschikking. Als je je hond of kat onaantrekkelijk maakt, zullen ze je huisdier overslaan. Dit kan met anti-vlo producten.

Bestrijding

Zoals al eerder gezegd, is de beste bestrijding preventie. Door je huisdier onaantrekkelijk te maken voor vlooien, zullen ze je dier overslaan. Dit kan door het gebruik van anti-vlo producten. Er zijn veel van dit soort producten in omloop. Ze hebben allemaal een andere werking. Bij ZoeZoo hebben we natuurlijke middelen in het assortiment, zonder chemische stoffen of gifstoffen hierin.

Een goed voorbeeld van deze producten zijn de STOP! Animal Bodyguard aromatherapie druppels. Deze druppels, gemaakt van o.a. essentiële oliën, zijn een veilig product. Deze druppels mogen ook al bij pups of kittens gebruikt worden en het kan geen kwaad ze zelf aan te raken. Ook kinderen kunnen dus een net behandeld dier aaien! Deze druppels worden over het lichaam verspreid, in tegenstelling tot de meeste druppels, welke alleen in de nek gedruppeld worden. Ze weren parasieten af. Door ze elke 2 weken toe te dienen blijft je dier optimaal beschermd.

STOP druppels
STOP! Animal bodyguard druppels

Soms raakt je hond of kat toch besmet met vlooien. Wat moet je dan doen? Om te beginnen kun je het beste het dier, zo mogelijk, wassen met een goede vlooienshampoo. Bijvoorbeeld de STOP! vlooienshampoo (geschikt voor hond, kat en nog meer dieren) of de Carnis vlooienshampoo (niet geschikt voor katten). Laat de shampoo goed inwerken voor het uitspoelen. Zodra het dier droog is behandel je ze met de STOP! Druppels, dit voorkomt dat je dier opnieuw besmet raakt. Hou dit vol en stop hier niet na enkele weken mee. Zoals je al gelezen hebt kunnen er namelijk nog poppen in de omgeving aanwezig zijn die je huisdier weer opnieuw besmetten. Zorg dat je elke 2 weken op tijd de druppels toedient voor optimale bescherming.

Helaas ben je er dan nog niet. Voor elke vlo op het lichaam van een dier kun je namelijk zeggen dat er nog 95 in de omgeving leven, in verschillende stadia. Deze vlooien(volwassen/poppen/larve) zitten te wachten tot ze je dier opnieuw kunnen besmetten. Je moet dus zeker ook de omgeving meepakken. Dit doe je door alle plaatsen waar je dier komt te behandelen met een omgevingsspray (STOP! omgevingsspray is een goede natuurlijke spray). Test bij gebruik de producten altijd eerst uit op een klein onzichtbaar hoekje om te voorkomen dat er vlekken ontstaan.

Vlooien zitten graag op donkere, vochtige plekken. Geef dus extra aandacht aan kieren en naden. Was de manden en kussens zo heet mogelijk. Bij voorkeur was je ze met azijn als het materiaal dit toelaat. Azijn is namelijk niet prettig voor vlooien. Denk ook goed aan vloerkleden en tapijt.

Dweil met water en azijn en doe dit zo droog mogelijk, om de vochtige omstandigheden waar een vlo van houd te voorkomen. Daarnaast zul je veel moeten stofzuigen. Met stofzuigen kun je de poppen uit de omgeving verwijderen. Als je klaar bent met stofzuigen gooi je de zak, goed dicht, buiten weg.
Vergeet ook niet de bovenverdieping en de auto!

Naast het behandelen van het dier en het aanpakken van de omgeving kun je ook aan de slag gaan met een vlooienkam. Met een vlooienkam kam je de vlooien, maar met name ook de eitjes uit de vacht. Deze vlooien kun je verdrinken door ze in water met wat zeep te doen. Door de zeep verdrinken de vlooien. 
Vlooien zitten met name s’nachts bloed te drinken. Als je geen vlooien meer aantreft met het kammen betekend dit dus niet dat het dier niet meer besmet is. Je kunt het beste kijken naar vlooienpoep. Dit zijn donker gekleurde troepjes in de vacht. Je kunt controleren of het poep is door ze op een stukje papier te leggen en vochtig te maken. Omdat de poep verteerd bloed is, zul je zien dat dit een beetje rood wordt en uitloopt. Als het zand is, zal het een massief korreltje blijven. Het beste verwijder je zoveel mogelijk poep. Deze poep is namelijk voeding voor de larve welke niet zelf bloed zuigen. Je wilt dus voorkomen dat dit in de omgeving terecht komt.

Het zal even werk kosten, vlooienplagen kunnen buitengewoon hardnekkig zijn. Probeer het dus altijd te voorkomen en stop niet te snel met intensief schoonmaken. Bekijk onze anti-parasiet producten voor honden hier en voor katten hier

Succes met de bestrijding en bij vragen mag je altijd contact met ons opnemen!

Nu van 7 t/m 21 November 2020 20% korting op alle STOP! artikelen!

Carnis

Wat zijn we toch blij met Carnis. Carnis is een prachtig merk met hele mooie, natuurlijke producten. Carnis past perfect in het assortiment van ZoeZoo. De mooie snacks, de goede gezonde voeding,supplementen en verzorgingsproducten.

We geven Carnis graag de gelegenheid zich voor te stellen. Hieronder stellen ze het merk en de producten voor:

Ga terug naar de basis, terug naar de natuur Gezonde voeding met een hoge acceptie bij dieren voor een betaalbare prijs, of wel Carnis® voor vitale viervoeters!

-Carnis

Er zijn zoveel merken met voeding voor jouw huisdier, dat je soms door de bomen het bos niet meer zien. Een keuze maken is soms dan ook knap lastig. Bij Carnis maken wij het niet zo ingewikkeld.

Zowel de honden- als kattenbrokken van Carnis komen van Nederlandse bodem.

Voor de hond hebben wij vier soorten geperste brokken. Doordat de brokken totaal verschillend zijn qua ingrediënten, kunnen wij nagenoeg iedere hond bieden wat het nodig heeft. Of de hond nu jong, oud of gevoelig is voor bepaalde eiwitbronnen of koolhydraten, wij hebben een passende brok. De brokken maken wij in twee formaten, zodat zowel de kleine- als de grote hond ervan kan genieten. Geperste brokken hebben minder volume dan geëxtrudeerde brokken, waardoor de maag minder belast wordt, wat de brok uitermate geschikt maakt voor actieve honden of de moeilijke eters.

Voor de kat hebben wij ook een viertal prachtige brokken. Diverse smaken voor de verschillende typen kat geven ons de mogelijkheid om veel katten te bedienen. Ook voor de kat is er rekening gehouden met een grote brok. Niet alleen voor de grote katten, ook voor katten die de brokjes heel doorslikken is dit ideaal!

Ook heeft Carnis 5 verschillende smaken houdbare worsten in haar assortiment. Dit zijn volledige voedingen voor de hond, met toegevoegde vitamines en mineralen om de dieren optimaal te voorzien in hun behoeften. De recepturen zijn glutenvrij.

Het verwen aspect wordt bij ons zeker niet vergeten. Zowel kauwsnacks als trainers hebben wij in alle soorten en maten. Waar mogelijk is, zijn de snacks afkomstig van Nederlandse bodem of wateren. De producten worden vakkundig gedroogd, hierdoor is het niet nodig om conserveringsmiddelen te gebruiken. Hierdoor blijft de kwaliteit perfect behouden. In het brede assortiment is voor iedere hond en kat altijd een passende en tevens gezonde snack te vinden.

Heeft de hond of kat toch nog een steuntje extra nodig? Kijk dan eens bij onze supplementen. Hiermee kun je de viervoeter soms net dat extraatje bieden wat die nodig heeft.

Naast dat we goed zorgen voor de innerlijke hond en kat, bieden wij ook nog een prachtige en heerlijk geurende verzorgingslijn. Uiteraard ook op volledig natuurlijke basis.