1 jaar

1 jarig bestaan

Hoera, ZoeZoo bestaat 1 jaar!
Op 28 augustus vierde we ons 1 jarig bestaan van onze webshop. Wat een feest!

Één jaar na de start van ZoeZoo kunnen we alleen maar vol trots terugkijken. We zijn hard gegroeid, we hebben de leukste klanten en zijn super blij met alles wat te hebben bereikt.

Bij een 1 jarig bestaan hoort natuurlijk een feestje!
Daarom gaan wij leuke cadeautjes weggeven!

Wat kun je winnen?
We gaan verschillende prijzen weggeven
Hoofdprijs: 1x snackpakket ter waarde van €30 euro speciaal samengesteld voor jouw hond of kat
Troostprijzen: 3x een cadeaubon ter waarde van €10,-

Hoe kun je winnen?
Om mee te doen aan onze verjaardagsactie ga je naar onze facebookpagina. Plaats onder het bericht m.b.t. deze actie een reactie waarin je verteld wie deze prijs volgens jou verdient en waarom. Je maakt extra kans door het bericht te delen, onze pagina te liken of vrienden te taggen. Je kunt meedoen tot en met vrijdag 17-09. Op zaterdag 18-09 maken we de winnaars bekend via onze facebook pagina.

Voorwaarden
De winnaar wordt willekeurig geselecteerd uit de reacties. Mensen die extra handelingen hebben uitgevoerd (delen, liken of taggen) maken dubbel kans op één van de prijzen. Je maakt kans op maximaal 1 prijs. De hoofdprijs is een snackpakket met een verkoopwaarde van €30,-. Dit pakket wordt door ons samengesteld op basis van verkregen informatie over het huisdier (hond/kat en aanvullende wensen). Wij doen ons best om geschikte producten uit te zoeken voor het betreffende huisdier maar kunnen niet garanderen dat elk product geschikt is voor het betreffende dier, dat dient de winnaar zelf in te schatten (o.a. de hardheid en het formaat van de snacks, eiwitbronnen m.b.t. mogelijke overgevoeligheden etc). Het pakket wordt op onze kosten verzonden of via regiobezorging bezorgd.
De troostprijs bestaat uit 3x een cadeaubon ter waarde van €10,-. Deze prijzen worden door 3 verschillende mensen gewonnen (3x 1 cadeaubon). De cadeaubon kan worden ingezet bij een bestelling van onze webshop. Het tegoed van de cadeaubon dient in één keer gebruikt te worden. De geldigheid van de cadeaubon vervalt op 31-12-2021. De cadeaubon kan gebruikt worden door de ontvangen code in te vullen bij ‘kortingsbon’. Bij deze prijs zitten verzendkosten niet inbegrepen, tenzij deze binnen het tegoed van €10,- vallen.
De winnaar van de prijs is de persoon die de reactie geplaatst heeft en niet de persoon die door de winnaar genoemd wordt in de reactie. De winnaar kan indien gewenst wel de prijs bij het genoemde persoon laten bezorgen. Van de winnaar verwachten we dat ze binnen 7 dagen na de bekendmaking van de winnaar contact opnemen met ons voor de informatie die we nodig hebben voor het uitdelen van de prijzen.
Bij het vermoeden van misbruik kan een deelnemer van deze actie uitgesloten worden. Facebook is op geen enkele manier betrokken bij deze actie en de actie wordt dus ook niet gesponsord, goedgekeurd of beheert door facebook. De winnaars worden willekeurig gekozen door middel van een programma. De prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld. Het gebruik van de gewonnen artikelen of de artikelen besteld met de gewonnen cadeaubon is op eigen risico.

De winnaars zijn bekend gemaakt op facebook

Op vakantie met de hond!

Yes, het is weer zomer! Voor veel mensen reden om op vakantie te gaan, mét de hond natuurlijk!
Een citytrip naar Berlijn, met de tent naar Zuid-Frankrijk, in Nederland op de camping of een roadtrip door Zweden, alles kan, maar er zijn wel extra dingen om rekening mee te houden wanneer je de hond meeneemt.

Voorbereiding

Sta als eerste even stil bij het land van bestemming voordat je boekt. Heb je een hond die veel moeite heeft met warm weer? Bedenk dan goed of een zonvakantie wel verstandig is. Ben je van plan veel te gaan wandelen? Ga dan na of je hond dit fysiek wel aankan en begin ruim van te voren om de wandelafstanden rustig op te bouwen. Zoek een vakantie die bij jou, je gezin én je hond past.

Thuis heb je alles voor de hond bij de hand, misschien sta je niet eens stil bij welke spullen je allemaal gebruikt. Ga van te voren goed na welke spullen je écht nodig hebt op vakantie, zodat je deze niet mist wanneer je op vakantie bent. Denk bijvoorbeeld aan een voer- en waterbak, een mandje en borstels of zelfs een waterblazer voor de vachtverzorging. Zorg ook voor een penning aan het tuig of de halsband met een telefoonnummer met landcode erop. Als je hond dan wegloopt en gevonden wordt zijn jullie weer makkelijk herenigd. Het is altijd verstandig een klein EHBO-setje mee te nemen. Denk hierbij aan tekenhaakjes, een pincet, honingzalf en steriele gaasjes en verband. Het is ook aan te raden vooraf het telefoonnummer van de lokale dierenarts in de telefoon op te slaan.

Ga vooraf na of je het voer dat je normaal geeft gemakkelijk mee kunt nemen. Als je brok- of natvoer geeft is dit meestal gemakkelijk. Geef je rauw voer dan is het lastiger. Allereerst moet er dan op de vakantie locatie voldoende diepvriesruimte aanwezig zijn. Ook mag de reis niet te lang duren, want dan ontdooit het voer. Eventueel kun je onderzoeken of er in de buurt van de vakantieplek een winkel is die het voer verkoopt. Lukt het niet om rauw voer mee te nemen? Dan moet je op zoek naar een alternatief. Heel geschikt hiervoor zijn blikvoer of houdbare worsten. Deze zijn in hoge kwaliteit te verkrijgen (denk bijvoorbeeld aan Terra Canis blikvoer of Carnis houdbare worsten) en gemakkelijk mee te nemen zonder vriezer. Probeer vooraf uit hoe dit voer valt. Als de hond er niet goed op reageert heb je dan namelijk nog tijd om een alternatief te zoeken.

Naar het buitenland

Wanneer je naar het buitenland gaat zijn er een aantal extra zaken om rekening mee te houden. Zo moet élke hond die de grens over gaat verplicht gevaccineerd zijn tegen Rabiës, gechipt zijn en een geldig hondenpaspoort hebben. Na de vaccinatie mag de hond nog 3 weken niet de grens over, dus haal deze vaccinatie op tijd! De rabiës vaccinatie is 3 jaar geldig, dus dit hoeft niet elk jaar herhaalt te worden.

Ga je op vakantie naar het zuiden? Dan is er nog een extra belangrijk aandachtspunt. In het zuiden (ongeveer ten zuiden van Parijs) komen andere parasieten voor, zoals zandvliegen. Het is erg belangrijk te zorgen dat je hond goed beschermd is. Zandvliegen kunnen namelijk erg vervelende ziektes veroorzaken zoals leishmania. Ook worden er andere ziektes verspreid door teken dan hier, zoals babesia. Een goede bescherming tegen parasieten is dus erg belangrijk. Niet elk middel beschermt tegen zandvliegen. Controleer dit dus goed voor vertrek!

In Zuid-Europa komen ook hartwormen voor. Deze wormen worden verspreid via muggen en nestelen zich in de longslagader of zelfs het hart. De behandeling van deze wormen is in vergevorderd stadium erg moeilijk en risicovol. Zonder behandeling kan een hartworminfectie ook dodelijk zijn. Hoewel wij normaal gesproken voorstander zijn van een ontlastingsonderzoek voor de ontworming (ter controle of er wormen aanwezig zijn) is het in dit geval belangrijk om de hond te ontwormen. Doe dat 1 keer per maand en herhaal dit ook nog nadat je teruggekomen bent.
Voor meer informatie over parasietbestrijding geschikt voor het land van bestemming of buitenlandse ziektes neem je het beste contact op met je dierenarts. Doe dit ook wanneer je terug bent van vakantie en je hond klachten ontwikkeld (vermeld er dan altijd bij waar je op vakantie geweest bent.)

Daarnaast is het belangrijk onderzoek te doen naar de regels van het land waar je naartoe gaat en alle landen waar je doorheen reist. Zo zijn in sommige landen bepaalde hondenrassen verboden, moeten bepaalde rassen verplicht gemuilkorfd of is het verplicht om de hond vast te hebben in de auto met bijvoorbeeld een reisbench of een autogordel. Ook mogen in de meeste landen honden niet zomaar los lopen. Sommige landen hebben nog extra aanvullende eisen voordat een hond het land in mag, zoals een verplichte ontworming of een rabiëstiter. Bekijk voor het plannen van de reis de invoereisen het land van bestemming en alle landen waar doorheen gereisd wordt via het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren)

En het allerbelangrijkste, vergeet vooral niet te genieten!

Grasaren

Grasaren

Elk jaar komen ze weer terug. Grasaren. Deze graszaadjes kunnen met hun weerhaken een hoop ellende veroorzaken. Ze worden ook wel kruipers genoemd en dat heeft natuurlijk een reden.

Grasaren zijn de zaadjes van grassen. In het seizoen, van ongeveer juni tot en met augustus, komen er regelmatig honden in de problemen door deze zaadjes. Grasaren hebben namelijk weerhaken. De grasaren komen in de vacht of huid van de hond te hangen en door de weekhaken gaan ze maar één richting op: namelijk naar binnen toe. Met gemak werkt een grasaar zich door de huid heen, het lichaam in.

Grasaren komen vaker voor bij halflang- of langharige honden. Dit komt doordat een grasaar makkelijker in de vacht blijft hangen. Echter is het ook verstandig om kortharige honden te controleren na een wandeling door het gras. Een hond kan al een grasaar oplopen door even door een ongemaaide berm te lopen. Vaak zie je dat de grasaren tussen de tenen zitten, in huidplooien, in de oren, de neus of zelfs in het oog. Het is belangrijk om zodra je een grasaar ziet deze (te laten) verwijderen. Wanneer een grasaar het lichaam indringt kan er namelijk een ontsteking ontstaan of een fistel. Bij het oog kan de grasaar achter de oogbol terecht komen en in het oor kan bijvoorbeeld het trommelvlies doorboord worden.

Wanneer je een of meer van de volgende symptomen ziet of het vermoeden hebt dat je hond een grasaar heeft is het belangrijk om niet te wachten en een afspraak bij de dierenarts te maken:

 • Veel likken, krabben of bijten aan bijvoorbeeld de poten
 • Ontstekingen in de huid
 • Open wonden of fistels
 • Schudden met de oren
 • Traanogen of verdikte ogen
 • Niezen
 • (bloederige) vloeistof uit de neus
 • Hoesten

Het kan zijn dat een hond last heeft van een grasaar. Natuurlijk is het ook mogelijk dat er iets anders aan de hand is. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak, een grasaar gaat namelijk alleen maar dieper zitten, wat de behandeling moeilijker maakt.
De dierenarts kan de plek goed controleren en zo nodig onder narcose op zoek gaan naar een grasaar en deze verwijderen.

Het beste kun je proberen een grasaar te voorkomen en de hond na iedere wandeling goed controleren. Voorkom dat je hond door (droog) lang gras rent. Dit verkleind ook het risico op tekenbeten. Controleer goed de poten/tenen, huidplooien, ogen, oren en neus na een wandeling. Voel ook goed of je ergens iets in de vacht voelt zitten. Als de grasaar nog in de vacht zit kun je deze relatief gemakkelijk zelf verwijderen. Wanneer de grasaar eenmaal in de huid zit is dit moeilijker. Als de grasaar diep genoeg zit is deze niet altijd meer zichtbaar.

Al met al is het dus verstandig rekening te houden met grasaren en hier goed op te contoleren. En verder natuurlijk niet vergeten te genieten van het zomerse weer!

Trainers ZoeZoo

Trainers

Trainers, snoepjes, voertjes, beloningen. Allemaal woorden voor producten met hetzelfde doel: het belonen van een hond wanneer de opdracht goed is uitgevoerd. Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van positieve trainingsmethoden. Door op een positieve manier te trainen met je hond krijg je vertrouwen in elkaar en ga je samen een opdracht aan. De hond vind het op deze manier leuk om te doen wat jij van hem vraagt, want jij laat blijken dat je dit waardeert!


Maar waar beloon je ‘m dan mee? Er zijn zo ontzettend veel producten op de markt, dat je de bomen door het bos niet ziet. Een simpel antwoord op deze vraag hebben we ook niet. Om het nog ingewikkelder te maken: de beloning hoeft niet eens eetbaar te zijn. Je kunt namelijk ook gebruik maken van een speeltje, en sommige honden maak je heel blij met een aai. Maar wat doe je dan? Dat hangt af van jouw hond! De beloning moet namelijk écht een beloning zijn, en wat dat is verschilt per hond. Je kunt zelf namelijk wel wat bedenken, maar als je hond het niet als een beloning ervaart, schiet je er niets mee op. Zo is voor veel honden een aai helemaal niet persé een beloning, sommige honden schrikken er zelfs van!

Allereerst is het dus belangrijk goed naar je hond te kijken en ‘m te leren kennen. Waar sommige honden geen trainers (beloningssnoepjes) aannemen, kijken andere niet om naar een speeltje. Probeer dingen uit en kijk goed wat goed werkt voor jullie beide.

Kalkoen trainers
Carnis mini trainer kalkoen

Je hebt ontdekt dat je hond het liefste werkt voor wat lekkers, en dan? Dan kom je in de wereld van de trainers terecht. Trainers zijn snoepjes voor honden van kleiner formaat. Door het geven van kleine snoepjes zit de hond namelijk minder snel vol, waardoor de hond langer gemotiveerd blijft. Daarnaast is het niet handig dat wanneer je oefeningen aan het doen bent, je elke keer moet wachten tot je hond nou eindelijk die kluif weggewerkt heeft. Een ideale trainer is ‘hap, slik, weg’.

Welke trainers zijn er? Er bestaan heel veel varianten trainers. De meeste zijn niet al te gezond of smaakvol. Wanneer je de gemiddelde dierenwinkel binnenloopt en het rek met trainers bekijkt zul je zien dat veel van deze snoepjes amper vlees bevatten en vol zitten met onnodige ingrediënten zoals kleurstoffen en granen. Veel honden vinden deze snoepjes helemaal niet zo interessant. De kleurtjes zijn natuurlijk voor het baasje, het maakt de hond namelijk helemaal niets uit welke kleur een snoepje heeft. Er zijn betere (en gezondere) alternatieven te vinden!

Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de 100% gedroogd vleestrainers, zoals bijvoorbeeld de Carnis mini trainers kip, kalkoen, eend of konijn. Deze trainers zijn gemaakt van 100% vlees zonder gekke, onnodige ingrediënten. Veel honden vinden deze beloningen erg lekker. Door af te wisselen in de smaken hou je het interessant. Nog beter is het wanneer je doorhebt welke smaak je hond het állerlekkerst vind: deze geef je dan alleen wanneer de oefening heel goed wordt uitgevoerd. Ook runderlong trainers zijn erg geschikt. Doordat long heel licht is, omdat het van nature veel lucht bevat, zit je hond hier minder snel van vol. Daarnaast is de geur van long voor de meeste honden erg aantrekkelijk. Liever vis dan vlees? Gebruik dan de IcelandPet snoepjes. Je kunt ook de kattenvariant gebruiken! Dit is namelijk dezelfde in een kleiner formaat. Ook de Carnis haringtrainers zijn ideaal: door het kleine formaat van deze trainers zitten er in verhouding erg veel trainers in deze pot. Deze vissnoepjes zijn allemaal gemaakt van 100% vis!

Wanneer je een grotere hond hebt zijn bovengenoemde trainers misschien wat aan de kleine kant. Zeker wanneer de hond al volwassen is. Je kunt dan kijken naar de wat grotere varianten, zoals de Carnis hertenvleesblokjes of de schapenbolletjes. Deze zijn groter van formaat, maar het is nog steeds geen hele kluif. Voor een grote hond zijn deze dus prima geschikt om te gebruiken.

carnis hert blokjes
Carnis vleesblokjes hert

Bovengenoemde trainers zijn allemaal 100% vlees of vis. Dat maakt ze over het algemeen wat harder van structuur. Sommige honden hebben een voorkeur voor wat zachtere trainers. In dat geval zijn de Carnis Softies ideaal. Deze trainers bestaan voor 99% uit vlees met een toevoeging van 1% glycerine. Door deze toevoeging zijn de snoepjes zachter. Ook de Carnis haring trainers zijn wat zachter. Dit zijn geperste staafjes.

Er zijn ook hele kieskeurige honden. Dat maakt het vinden van een goede beloning niet makkelijk. Het kan nodig zijn om een extra hoogwaardige beloning in te zetten. Dit kun je ook doen om een hond extra te belonen voor iets wat hij heel goed doet of bij het oefenen van moeilijke dingen. Je kunt in dit geval denken aan bijvoorbeeld de Carnis houdbare vleesworsten! Deze worsten, gemaakt van 100% vlees, zijn zacht en hebben een sterkere geur. Je kunt de worsten in stukjes snijden en wat je (nog) niet gebruikt in de koelkast bewaren. Als je het langer dan 2 dagen wilt bewaren kun je het ook in de vriezer stoppen! Door de geur en structuur van deze worsten zijn honden hier dol op!

Trainer Haring
Carnis haring trainers

De conclusie is dat je vooral moet kijken wat werkt voor jou en jouw hond. Probeer dingen uit en zie wat het beste werkt! Bovengenoemde producten zijn allemaal natuurlijk en gezond. Vaak zie je advies voorbij komen over trainen met bijvoorbeeld kaas en worst. Het is zeker waar dat deze producten erg lekker zijn voor een hond. Helaas zijn dit niet zo’n gezonde alternatieven. Wanneer je hiermee besluit te trainen gebruik ze dan met mate en alleen wanneer het écht nodig is. Kaas bevat bijvoorbeeld lactose en zout. Daarnaast is het erg vet. Kies dus liever voor een gezonde optie!

Winactie

WInactie

We gaan weer cadeautjes weggeven!

28 februari is de webshop precies een half jaar online. Reden voor een feestje! We zijn heel blij met al onze klanten en daarom geven we cadeautjes weg!

Wat kun je winnen? We geven 2 cadeau pakketten weg, de inhoud is een verrassing! De pakketten zijn voor een hond of kat, we passen het pakket aan op de winnaar!

Hoe kun je winnen? Je kunt op 2 manieren winnen! We geven 1 pakket weg via onze facebook actie & we geven een pakket weg aan iemand die een bestelling plaatst!

Facebookactie
Op onze facebookpagina hebben we een actie waarbij we één pakket weg gaan geven. Hoe doe je mee met onze facebookactie?
-Like onze facebookpagina
-Like & deel ons facebookbericht over de actie openbaar
-Plaats in een reactie een foto van jouw hond of kat en vertel waarom hij of zij een leuk cadeaupakket verdient
-Maak extra kans door vrienden te taggen in je reactie

Bestellingenactie
We gaan ook nog één pakket verloten onder iedereen die tussen 28-02 en 13-03 een bestelling (ter waarde van minimaal €15,-) bij ons plaatst!
Hoe doe je mee? Heel simpel, het enige wat je hoeft te doen is een bestelling plaatsen, je doet dan automatisch mee!

Op 14 maart maken we de winnaars bekend! Op facebook kondigen we de winnaar van de facebookactie aan, de winnaar van de bestellingenactie ontvangt per e-mail bericht.

*Om kans te maken moet je aan alle voorwaarden van één of beide inschrijfvormen voldoen. De waarde van de bestelling dient minimaal 15 euro te zijn exclusief verzendkosten. De actie loopt vanaf 28/02 t/m 13/02. De winnaars worden 14/03 bekend gemaakt via facebook (facebookactie) of email (bestellingen actie). De winnaars worden willekeurig gekozen. Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

De winnaars zijn bekend! De winnaar van de facebookactie is aangekondigd via facebook, de winnaar van de bestellingen-actie heeft een e-mail ontvangen. Gefeliciteerd!

Gebit

Februari: de maand van het gebit!

Februari: de maand van het gebit!

Februari is de maand van het gebit. Tijd om eens extra aandacht aan het gebit te geven!
Het gebit wordt vaak vergeten in de verzorging van honden en katten. Voor ons zelf is het heel normaal om dagelijks je tanden te poetsen en verzorgen en we gaan gemiddeld 2 keer per jaar naar de tandarts. Maar wist je dat het bij honden en katten minstens net zo belangrijk is?

Het honden- en kattengebit

Honden en katten hebben een gebit dat gemaakt is om vlees te verscheuren. De hoektanden helpen met het vastpakken van de prooi en de knipkiezen helpen de prooi te verscheuren.

Net als bij mensen worden pups en kittens zonder tanden geboren en krijgen ze al vrij snel een melkgebit. Deze tanden worden dan weer gewisseld voor het blijvend gebit. Het wisselen begint op een leeftijd van ongeveer 3 maanden en de laatste blijvende tanden komen door als ze tussen 4 en 7 maanden oud zijn.

Bij het wisselen naar het volwassen gebit is het belangrijk dat de tanden regelmatig gecontroleerd worden. Het kan namelijk zijn dat een melktandje blijft staan. Dit kan de stand van de blijvende tand beïnvloeden. In sommige gevallen zal de melktand door de dierenarts verwijderd moeten worden.

Een goede verzorging voor het gebit is belangrijk om het schoon en gezond te houden. Net zoals mensen kan een honden- of kattengebit ook tandplak en tandsteen ontwikkelen. Als een gebit niet schoongemaakt wordt kan dit tot vervelende ontstekingen leiden. Onbehandeld kan de hond of kat erg ziek hierdoor worden. Het kan ook zijn dat ze niet meer willen eten door de pijn.

Gebit
Hoe ontstaat een vies gebit?

Bij wilde dieren blijft het gebit (relatief) schoon doordat het dier moet kauwen om een prooi op te eten. Dit kauwen reinigt het gebit. De prooi, inclusief de botten en veren of vacht wrijft langs de kiezen en maakt het op deze manier schoon. Nog een ander belangrijk aspect is dat wilde dieren zoals wolven minder koolhydraten binnen krijgen in tegenstelling tot huisdieren. Honden hebben geen enzym in het speeksel om koolhydraten af te breken. Hierdoor blijft het aan de tanden plakken, waardoor er tandplak ontstaat. Als de tandplak vervolgens niet verwijderd wordt ontstaat er tandsteen. Aan tandsteen blijft weer makkelijk tandplak plakken, waardoor het dus steeds erger wordt. Honden krijgen meer koolhydraten binnen dan hun wilde voorouders, bijvoorbeeld door het eten van brokjes of hondenkoekjes.


Hoe verzorg je het gebit dan?

Het beste voor het gebit is het dagelijks poetsen van de tanden. Dit kan met een speciale tandenborstel of een gaasje. Gebruik nóóit tandpasta voor mensen, dit is giftig. Er is speciale dierentandpasta op de markt.

Door te kauwen wordt het gebit mechanisch gereinigd. Je kunt je hond of kat regelmatig iets geven om op te kauwen. Hier zijn natuurlijke kauwsnacks heel geschikt voor! Kauwsnacks van gedroogd vlees zijn er in vele soorten en maten. Doordat er snacks van verschillende hardheden te krijgen zijn is er voor elke hond of kat wel wat geschikts te vinden. Als je kauwmateriaal met haar geeft zorgt dit nog voor extra reiniging, de haren zijn als het ware een extra tandenborstel!

Een voordeel van natuurlijk gedroogde (100% vlees) snacks is dat er geen plantaardige ingrediënten inzitten. Hierdoor krijgt de hond of kat dus geen extra koolhydraten binnen waardoor er weer tandplak ontstaat.

pluto's


Daarnaast kun je het gebit ondersteunen met supplementen. Bijvoorbeeld zeewier van Carnis helpt de hygiëne in de bek te bevorderen en zorgt voor een betere adem. Dit beïnvloed de samenstelling van het speeksel wat tandsteen helpt voorkomen. Ook cranberrypoeder kan een positief effect hebben op de tanden en het tandvlees.

Het blijft belangrijk altijd met regelmaat het gebit van je hond of kat te controleren. Sommige honden en katten hebben meer aanleg voor gebitsproblemen dan andere. Een ongezond gebit kan voor veel pijn en ongemak zorgen. Ook kan een ontsteking uitbreiden naar andere delen van het lichaam. Als een dier veel tandplak heeft is het van belang dit te laten verwijderen door een dierenarts.

Carnis KVV

Carnis KVV

Nieuw in ons assortiment: Carnis KVV! Rauwe vleesvoeding voor hond (en kat!). Ook wel CVV (Carnis vers vlees) genoemd.

Carnis gebruikt alleen hoge kwaliteit vlees. Dit vlees komt van dieren goedgekeurd voor humane consumptie. Het vlees is samengesteld volgens de prooidiermethode en bevat spiervlees, bot en orgaanvlees. Deze verschillende elementen bevatten allemaal andere, nodige voedingsstoffen. Carnis vers vlees zijn één, hooguit twee eiwitbronnen per worst. Een worst is een aanvullende voeding, dit houd in dat wanneer je maar één soort worst voert het geen compleet dieet is. Door verschillende eiwitbronnen (=vleessoorten) te voeren krijgt je hond verschillende eiwitten en aminozuren binnen. Afwisseling is dus heel belangrijk! Wanneer je maar één of enkele soorten voert kunnen tekorten ontstaan. Wissel daarom verschillende soorten vlees met elkaar af. Je kunt de worsten aanvullen met onder andere Carnis groentemix en eventueel gebruik maken van supplementen zoals visolie.

Carnis CVV Bevat:

 • geen granen
 • geen bindmiddelen
 • geen kleurstoffen
 • geen smaakstoffen
 • geen groenten
 • geen premix

In de worsten zitten alleen de benoemde diersoorten verwerkt. Hierdoor is het al snel duidelijk wat er in de worst zit. Dit maakt dit vlees uitermate geschikt voor een eliminatiedieet (vooral konijn, eend en paard is hiervoor erg geschikt). Bij een eliminatiedieet voer je (tijdelijk) maar één diersoort om te kijken of eventuele (allergie/intolerantie)klachten verdwijnen. Na het eliminatiedieet kun je stuk voor stuk nieuwe eiwitbronnen toevoegen om te testen welke andere eiwitbronnen goed gegeven kunnen worden.

De rund en paardmixen bevatten minder calcium omdat deze botten te hard zijn om te vermalen. In de andere worsten worden karkassen als calciumbron verwerkt.

Carnis maakt geen gebruik van strotten in het vlees. Door het gebruik van strotten kan er namelijk teveel schildklierhormoon in het vlees terecht komen. Dit is bij Carnis dus niet het geval. Carnis laat het vlees regelmatig testen in een laboratorium op aanwezigheid van bepaalde bacteriën en schildklierhormoon.Omdat dit vlees rauw is dient er met enige voorzichtigheid mee om te worden gegaan. Dit is hetzelfde als wanneer je rauw vlees voor jezelf gaat bereiden.

Met het voeren van rauwe vleesvoeding moet je rekening houden met het volgende:

 • Bewaar het vlees in de diepvries in een gesloten verpakking bij -18 graden, vries ontdooit vlees niet opnieuw in.
 • Ontdooi het vlees in een lekvrije bak in de koelkast
 • Bewaar het vlees max. 2 dagen in de koelkast
 • Laat bij voorkeur het vlees even op kamertemperatuur komen voor het voeren.
 • Voer het vlees op een koele plek uit de zon, laat het vlees niet langer dan een uur in de voerbak staan, gooi restjes weg.
 • Voorkom kruisbesmetting, was je handen en was alles wat in aanraking gekomen is met het vlees af met een sopje.
 • Voorkom dat er vliegen bij het vlees komen. Deze kunnen bacteriën verspreiden.
 • Voorkom dat uw huisdier uw gezicht likt.

Voeradvies:

-Een volwassen hond mag 20 gram vlees per kilo hond per dag hebben. Dit is een richtlijn, voer met je ogen. Sommige honden hebben meer of minder nodig. Dit is afhankelijk van de aanleg en activiteit van de hond. Voer iets meer als je hond te dun blijft en iets minder als de hond te dik wordt. Moet je meer dan 10% meer of minder voeren om je hond op gewicht te houden? Sluit dan medische oorzaken uit en bekijk of de betreffende voeding wel geschikt is voor de aanleg en het activiteitenniveau van jouw dier. Wellicht is een voeding met een hoger of lagere hoeveelheid kcal geschikter. 
-Een pup tot 8 maanden mag 40 gram per kilo hond per dag hebben. Ook dit is een richtlijn, zie bovenstaand.
-Wissel verschillende soorten vlees af. Bij voorkeur zo veel mogelijk verschillende varianten en zorg dat er elke week voldoende variatie is.
-Vul het dieet aan. voeg naar behoefte groenten toe aan het dieet. Vul zo nodig aan met supplementen zoals bijvoorbeeld visolie.
-Het lichaam moet wennen. Wanneer een hond voor het eerst rauwe voeding krijgt kan het zijn dat de hond wat dunnere ontlasting krijgt. Het lichaam moet wennen aan het nieuwe voer, dit hoort binnen een paar dagen over te gaan. 
-Voer je CVV aan je kat? Geef je kat dan regelmatig runderhart i.v.m. taurine.


Je kunt het dieet van de hond aanvullen met de Carnis groentemix. De groentemix bestaat uit gedroogde groenten, deze laat je even wellen en pureer of vijzel je vervolgens voor de verteerbaarheid. Groentes zijn een waardevolle aanvulling aan het dieet. Ze bevatten veel verschillende voedingsstoffen en bevatten vezels. Rauwe, ongepureerde groenten zijn niet verteerbaar voor een hond. Het kan geen kwaad om deze aan een hond te geven (niet alle soorten zijn geschikt), maar een hond kan er geen vitamines uit opnemen. Daarom is het van belang om groentes te koken en/of pureren (/vijzelen). De groentemix van Carnis hoeft alleen maar gepureerd te worden. Ongeveer 10-15% van het dieet mag uit groenten bestaan. Als een hond overgewicht heeft en moet afvallen kun je in verhouding meer groenten gaan geven. Hierdoor kan de hond afvallen maar heeft hij of zij wel een verzadigd gevoel.
Daarnaast is visolie een waardevolle aanvulling op het dieet. Visolie bevat veel gezonde vetzuren (omega 3). Kijk bijvoorbeeld naar de Carnis wilde zalmolie of de IcelandPet Omega3 oil.

Sluiting afhaal

Afhaalmomenten & Regiobezorging

𝗔𝗳𝗵𝗮𝗹𝗲𝗻 & 𝗕𝗲𝘇𝗼𝗿𝗴𝗶𝗻𝗴

Voor de meest up to date informatie verwijzen we naar de pagina Afhaalpunt & Regiobezorging

Vandaag zijn de maatregelen aangescherpt. Hoewel er nog veel onduidelijkheid is, lijkt het erop dat wij ons afhaalpunt moeten sluiten. Ondanks dat dierspeciaalzaken op de lijst van essentiële winkels staan, komen wij de regel tegen dat minimaal 70% van de omzet moet bestaan uit voer. Omdat wij ook verschillende andere producten aanbieden, halen wij dit niet. Dit betekent dat wij producten niet mogen laten afhalen. Met ingang van vandaag zijn dus alle afhaalmomenten t/m 19 januari geannuleerd. We zullen persoonlijk contact opnemen met iedereen die gepland heeft een bestelling af te komen halen.
Update: Volgens de nu aangepaste richtlijn zou ons afhaalpunt weer open mogen (het gaat nu om 70% voer of benodigdheden). Om drukte op één locatie te voorkomen houden wij ons afhaalpunt nog gesloten tijdens de lockdown en gaan we verder met regiobezorging.

Dit betekent dat wij een andere weg moeten zoeken! Wij gaan dus gratis bezorging aanbieden tijdens de lockdown! Woont u in de gemeente Peel en Maas of Horst aan de Maas dan komen wij gratis uw bestelling thuisbrengen. De bezorgmomenten zullen plaatsvinden op vrijdagavond* tussen 6 en 9 en zo nodig zullen wij meer momenten inplannen. Wij zullen standaard de bestelling leveren met het eerst volgend bezorgmoment. Als u verwacht niet thuis te zijn dan kunt u contact met ons opnemen voor een alternatief bezorgmoment. Bestellingen dienen vrijdag** voor 15:00 binnen te zijn om dezelfde week bezorgd te worden. Op de bezorgdag ontvangt u een mailtje met een indicatie van de bezorgtijd.

Momenteel is ons webshop systeem nog niet ingericht voor het verwerken van regionale bezorging. We zullen dit zo snel mogelijk aanpassen. Wilt u nu al gebruik maken van de regiobezorging? Kies dan voor de optie ‘afhalen’. U zult dan ingepland worden voor de bezorgronde. Bij vragen mag u natuurlijk contact met ons opnemen. Dit kan via Facebook Messenger of via info@zoezoo.nl.
Update: Het systeem is aangepast voor regiobezorging. Als het (verzend)adres ingevuld is en binnen de bezorgregio valt komt de optie ‘regiobezorging’ beschikbaar. Er worden dan geen verzendkosten berekend.

Updates over het afhaalpunt en de regiobezorging zullen op deze pagina geplaatst worden.

Update 16-12 : Om het contactmoment bij de bezorging zo kort mogelijk te houden is het niet meer mogelijk om contant te betalen of te pinnen. Alle bestellingen dienen vooraf via iDeal of met creditcard betaald te worden.

Update 20-12: De webshop is nu geoptimaliseerd voor regiobezorging! Tijdens het afrekenen krijg je nu de mogelijkheid te kiezen voor regiobezorging na het invullen van het adres (indien het adres zich in de regio Peel en Maas & Horst aan de maas bevind). Je kunt vervolgens de bezorgdatum kiezen.

Update 30-12: We hebben onze regionale bezorgregio uitgebreid! We bezorgen nu ook tijdens de lockdown gratis in gemeente Venlo, stadsdelen Venlo, Blerick en Tegelen!

Update 7-1: De regio is nogmaals uitgebreid! We gaan in de gehele gemeente Venlo bezorgen. Daarnaast natuurlijk ook nog in gemeente Peel en Maas en gemeente Horst aan de Maas

Update 27-1: Het afhaalpunt blijft gesloten zolang de lockdown nog duurt. We blijven doorgaan met regiobezorging! Mocht je net buiten de bezorgregio wonen en graag diepvries willen bestellen, neem dan even contact met ons op en we bekijken de mogelijkheden.

LET OP: Gratis regionale bezorging is alléén beschikbaar in de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venlo. Indien u buiten deze regio woont en tijdens het bestelproces kiest voor regiobezorging zullen de reguliere verzendkosten alsnog in rekening gebracht worden.


*In week 52 & 53 zal in verband met de feestdagen de bezorgronde plaats vinden op woensdagavond!
** In week 52 & 53 dienen bestellingen op woensdag voor 15:00 binnen te zijn om dezelfde week bezorgd te worden.

Kerst

December met dieren!

Het is weer december, de feestdagen komen er weer aan. Sinterklaas, Kerstmis en vervolgens nog oud en nieuw. December is altijd een hele gezellige maand maar als je huisdieren hebt zijn er wel wat zaken om rekening mee te houden.

Sinterklaas

In december wordt er vaak veel lekkers gegeten. Met sommige producten is het verstandig om extra op te letten. Zo komt het bijvoorbeeld wel eens voor dat de hond eerder bij het schoentje met strooigoed is dan het kind. De hond eet het strooigoed op en helaas, het schoentje wordt leeg aangetroffen in de ochtend. Hoewel een paar pepernoten meestal niet voor veel problemen zorgt, kun je dit beter voorkomen. Strooigoed bevat namelijk veel suiker en dit is natuurlijk niet goed voor maag, darm en gebit. Met pakjesavond staat er vaak een schaal met lekkers op tafel. Let extra op met bijvoorbeeld chocolaatjes. De meeste mensen weten het wel, maar chocolade is erg giftig voor honden en katten. Hoe puurder de chocolade, hoe gevaarlijker het is. Als een dier per ongeluk toch chocolade gegeten heeft kun je het beste contact opnemen met de dierenarts. In veel gevallen zal een injectie gegeven worden waarvan het dier gaat braken om de chocolade uit het lichaam te krijgen.

Sinterklaas
Heerlijk voor een mens, maar minder gezond voor een dier.


Tuurlijk mogen de dieren ook extra verwend worden! Alleen doe je dit beter met producten speciaal voor de dieren gemaakt. Zo kun je geheel in de sinterklaasstijl de hond Carnis pepernoten geven! Of een lekker kauwsnackje wanneer jullie bezig zijn met de cadeautjes uitpakken. En de kat mag natuurlijk ook wat snoepjes!
De volgende uitdaging zijn de cadeautjes! Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van sierlint. Hiermee is het cadeautje namelijk nog mooier. Voor katten is dit lint erg aantrekkelijk om mee te spelen. Kijk uit dat de cadeautjes zo staan dat ze niet om kunnen vallen (bovenop het huisdier). Daarnaast hebben sommige katten de neiging dit lint op te eten. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk, het lint is namelijk scherp. Daarnaast kan het verstoppingen veroorzaken. Lintjes om de cadeautjes zijn prima te gebruiken, maar zorg ervoor dat deze buiten het bereik van de dieren blijven en als de cadeautjes open gemaakt zijn moet je het niet rond laten slingeren.
Met de cadeautjes kun je ook  hele leuke spelletjes doen! Als de cadeautjes uitgepakt zijn kun je het papier verzamelen en hier een denkspelletje van maken. Doe proppen papier in een doos en strooi hier wat brokjes/trainertjes op. En laat de hond (of kat!) ze vervolgens zoeken. Als de hond door heeft hoe het werkt, kun je het wat moeilijker maken. Je kunt de brokjes dan iets meer tussen de proppen verstoppen.

Kerstmis

Met kerst krijgen we weer met nieuwe uitdagingen te maken. De kerstboom wordt vaak al snel na sinterklaas (of zelfs ervoor) al gezet. Je moet dan de keuze maken tussen een echte of een kunstboom. Met huisdieren moet je dan een goede overweging maken. Een echte kerstboom is namelijk giftig. Je moet dan extra goed opletten. De dieren mogen namelijk niet aan de boom knabbelen, maar ook niet het water bij de voet van de boom drinken. In dit water komen namelijk ook giftige sappen. Zorg dat ze ook geen losse naalden eten. Naast dat deze giftig zijn, zijn ze namelijk ook scherp.
Of je nou een echte of een kunstboom hebt, het is altijd verstandig om te zorgen dat de boom stevig staat en dat je kiest voor onbreekbare kerstballen. De meeste huisdieren zijn toch wel nieuwsgierig en er zal wel eens een bal uit de boom getikt worden. Of het nou door de kat komt die in de boom geklommen is of dat de hond er iets te enthousiast kwispelend voorbij rent. Met glazen ballen loop je het risico dat je zelf niet op tijd bent om het op te ruimen en het kan zijn dat je dier zich snijdt aan de scherven.
Kijk extra uit met kunstsneeuw, engelenhaar en plastic slingers. Katten hebben vaak de neiging om dit op te eten en dit kan net zoals het cadeaulint voor problemen zorgen. En hang ook geen chocolade in de boom! Voor zowel de hond als kat is dit gevaarlijk. Kijk ook uit met andere versieringen zoals kerststerren, maretak en hulst. Ook deze zijn helaas giftig. Wil je toch iets neerzetten? Denk dan bijvoorbeeld aan een mini kerstster onder een stevige stulp!

Kerst
Kies geschikte versiering, zodat het veilig is voor je maatje


Zo, de boom staat, hond- en katproof. Dan hebben we het kerstdiner! Er wordt vaak extra uitgebreid gekookt. Let erop dat veel voedingswaren voor honden en katten giftig zijn. Knoflook, prei, uien, avocado en champignons worden veelal gebruikt maar zijn gevaarlijk. Ook druiven, rozijnen, macadamia nootjes en xylitol (zoetstof) moet je vermijden. Het beste zorg je er voor dat je huisdier dus niets opeet. Laat hem of haar dus ook niet mee eten met het kerstdiner. Kies voor de maaltijd hetzelfde voer als normaal. De kerstperiode zorgt namelijk altijd toch al voor wat stress. Als je je huisdier dan ook nog plots iets anders te eten geeft, kan dat bijvoorbeeld wat diarree veroorzaken. Als je toch wat extra’s wilt geven, kies dan beter een gezonde kauwsnack of koekje.

Oud en nieuw

Voor veel dieren is dit een erg stressvolle periode. Gelukkig voor deze dieren is er dit jaar een vuurwerkverbod. Helaas lijkt het erop dat we ook dit jaar met knallen te maken gaan krijgen.
Het beste zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt gebruik maken van bepaalde supplementen en trainingen. Begin hier op tijd mee, als je een week van te voren pas begint ben je helaas meestal te laat.

Oud en nieuw
Veel dieren zijn erg bang voor vuurwerk


Zodra je merkt dat er in je omgeving met vuurwerk geknald wordt (helaas is dit soms zelfs al in november) kun je het beste de hond alleen nog maar aangelijnd uitlaten en de kat binnen houden. Als je de hond toch even wilt laten rennen kun je een goed omheind veld gebruiken. Elk jaar raken er weer vele huisdieren vermist, doordat ze schrikken van vuurwerk. Bij angstige honden kun je overwegen een anti-ontsnappingstuig te gebruiken. Als een hond ergens erg van schrikt zullen ze namelijk proberen weg te komen. Soms lukt het ze uit het tuig te ontsnappen. Met een anti-ontsnappingstuig maak je het veel moeilijker voor ze om te ontsnappen door een extra lus aan het tuig.
Daarnaast is het verstandig te zorgen dat alle dieren gechipt zijn en goed geregistreerd staan. Mocht je dier er vandoor gaan en gevonden worden dan hebben ze je als eigenaar snel weer gevonden.
Met oud en nieuw zelf is het verstandig zoveel mogelijk binnen te blijven. Als je gaat wandelen met de hond, kies dan een gebied waar geen vuurwerk afgestoken wordt. Laat nóóit je dier alleen thuis met oud en nieuw. Ook als het andere jaren goed gegaan is. Een dier kan gemakkelijk in paniek raken en heeft dan je steun nodig. Maak ‘s avonds de gordijnen en rolluiken dicht om de lichtflitsen en knallen zoveel mogelijk buiten te houden. Geef eventueel van te voren de hond of kat een kauwsnack of denkspelletje als afleiding. Op het moment van de knallen zelf is de kans groot dat ze het te spannend vinden om hiermee bezig te zijn, forceer het dan niet. Laat ze zelf een plekje uitzoeken waar ze zich veilig voelen. Het is achterhaald dat je je dier moet negeren als ze bang zijn! Steun je dier, dat hebben ze nodig. En hiermee maak je ze niet banger. Met een beetje geluk zijn de knallen snel genoeg weer weg en kunnen jullie rustig 2021 in!

Hopelijk kunnen jullie met deze tips veilig en gezellig de feestdagen vieren. Geniet er vooral van!

Wij wensen jullie allemaal fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2021!

Dit artikel benoemt veel, maar is niet volledig wat betreft giftige voedingswaren en gevaarlijke spullen. Heeft je dier iets vreemds gegeten of krijgt hij of zij symptomen, neem dan altijd contact op met de dierenarts. Bij erg bange dieren is het raadzaam een gedragsdeskundige in te schakelen voor oud en nieuw.

Vlooien kat

Vlooien

Vlooien

Vlooien zijn kleine parasieten die leven van het bloed van hun gastheer. Ze leven een gedeelte van hun leven op de gastheer en de rest van de tijd in de omgeving. In Nederland kennen we met name de katten- en hondenvlo, waarvan de kattenvlo het meest voorkomt. In tegenstelling tot wat de naam doet denken, zit deze vlo niet alleen op katten, maar ook op honden. En ze kunnen zelfs een mens bijten.

Vlo
Vlo

Levenscyclus

Een volwassen vrouwtjes vlo kan tientallen eitjes per dag leggen. Gedurende haar leven zijn dit er al snel meer dan 1000! Deze eitjes vallen in de vacht en komen zo in de omgeving terecht, zoals bijvoorbeeld de mand van het dier. Deze eitjes komen na enkele tot 10 dagen uit. De larven verpoppen en in dit stadium kunnen ze lang blijven zitten. Van enkele dagen tot wel 1 jaar! De vlooien komen uit de pop door factoren uit de omgeving. Als ze trillingen voelen, zoals die van een langs lopend dier, komen ze uit. Zo zie je dus heel vaak dat na een vakantie bij thuiskomst ineens een vlooienexplosie ontstaat. Dit komt doordat er veel poppen aanwezig zijn en het een tijd rustig geweest is. Zodra iedereen dan weer thuis komt, merken de vlooien dat en weten ze dat er een bloedmaaltijd te halen valt. Nadat de vlooien op een gastheer zijn gesprongen en een bloedmaaltijd hebben gehad, begint de cyclus van voor af aan, er worden weer nieuwe eitjes gelegd.

Problemen met vlooien

Buiten dat vlooien buitengewoon vervelend zijn en jeuk veroorzaken, kunnen ze een aantal problemen veroorzaken. Indien een jong dier een heftige vlooienbesmetting heeft, kunnen de vlooien zoveel bloed drinken dat er bloedarmoede ontstaat. Ook kunnen dieren een vlooienallergie hebben. Één beet kan dan al wekenlang jeuk veroorzaken. De hond (of kat) blijft zichzelf dan krabben, de huid raakt geïrriteerd en er kunnen wonden of ontstekingen ontstaan. Daarnaast dragen vlooien vaak wormen mee, als een hond of kat een vlo oplikt kunnen ze dus besmet raken met wormen (lintworm). Na een vlooienbesmetting is het dus verstandig de ontlasting van je dier te laten controleren op wormen.

Vlooien kat
Kat met jeuk

Besmetting

De beste bestrijding van vlooien is preventie. Als je kunt voorkomen dat je een vlooienplaag in huis krijgt, bespaar je je een hoop ellende. Je kunt vlooien voorkomen door te zorgen dat je huisdier onaantrekkelijk is voor vlooien. Een dier raakt vooral besmet met vlooien door in een omgeving te lopen met (uitgekomen) vlooienpoppen. Deze vlooien zitten namelijk nog niet op een gastheer en zullen maar al te graag op je hond of kat springen. Een vlo die al op een ander dier zit, zal niet zo snel overspringen. Ze hebben namelijk al voldoende voedsel ter beschikking. Als je je hond of kat onaantrekkelijk maakt, zullen ze je huisdier overslaan. Dit kan met anti-vlo producten.

Bestrijding

Zoals al eerder gezegd, is de beste bestrijding preventie. Door je huisdier onaantrekkelijk te maken voor vlooien, zullen ze je dier overslaan. Dit kan door het gebruik van anti-vlo producten. Er zijn veel van dit soort producten in omloop. Ze hebben allemaal een andere werking. Bij ZoeZoo hebben we natuurlijke middelen in het assortiment, zonder chemische stoffen of gifstoffen hierin.

Een goed voorbeeld van deze producten zijn de STOP! Animal Bodyguard aromatherapie druppels. Deze druppels, gemaakt van o.a. essentiële oliën, zijn een veilig product. Deze druppels mogen ook al bij pups of kittens gebruikt worden en het kan geen kwaad ze zelf aan te raken. Ook kinderen kunnen dus een net behandeld dier aaien! Deze druppels worden over het lichaam verspreid, in tegenstelling tot de meeste druppels, welke alleen in de nek gedruppeld worden. Ze weren parasieten af. Door ze elke 2 weken toe te dienen blijft je dier optimaal beschermd.

STOP druppels
STOP! Animal bodyguard druppels

Soms raakt je hond of kat toch besmet met vlooien. Wat moet je dan doen? Om te beginnen kun je het beste het dier, zo mogelijk, wassen met een goede vlooienshampoo. Bijvoorbeeld de STOP! vlooienshampoo (geschikt voor hond, kat en nog meer dieren) of de Carnis vlooienshampoo (niet geschikt voor katten). Laat de shampoo goed inwerken voor het uitspoelen. Zodra het dier droog is behandel je ze met de STOP! Druppels, dit voorkomt dat je dier opnieuw besmet raakt. Hou dit vol en stop hier niet na enkele weken mee. Zoals je al gelezen hebt kunnen er namelijk nog poppen in de omgeving aanwezig zijn die je huisdier weer opnieuw besmetten. Zorg dat je elke 2 weken op tijd de druppels toedient voor optimale bescherming.

Helaas ben je er dan nog niet. Voor elke vlo op het lichaam van een dier kun je namelijk zeggen dat er nog 95 in de omgeving leven, in verschillende stadia. Deze vlooien(volwassen/poppen/larve) zitten te wachten tot ze je dier opnieuw kunnen besmetten. Je moet dus zeker ook de omgeving meepakken. Dit doe je door alle plaatsen waar je dier komt te behandelen met een omgevingsspray (STOP! omgevingsspray is een goede natuurlijke spray). Test bij gebruik de producten altijd eerst uit op een klein onzichtbaar hoekje om te voorkomen dat er vlekken ontstaan.

Vlooien zitten graag op donkere, vochtige plekken. Geef dus extra aandacht aan kieren en naden. Was de manden en kussens zo heet mogelijk. Bij voorkeur was je ze met azijn als het materiaal dit toelaat. Azijn is namelijk niet prettig voor vlooien. Denk ook goed aan vloerkleden en tapijt.

Dweil met water en azijn en doe dit zo droog mogelijk, om de vochtige omstandigheden waar een vlo van houd te voorkomen. Daarnaast zul je veel moeten stofzuigen. Met stofzuigen kun je de poppen uit de omgeving verwijderen. Als je klaar bent met stofzuigen gooi je de zak, goed dicht, buiten weg.
Vergeet ook niet de bovenverdieping en de auto!

Naast het behandelen van het dier en het aanpakken van de omgeving kun je ook aan de slag gaan met een vlooienkam. Met een vlooienkam kam je de vlooien, maar met name ook de eitjes uit de vacht. Deze vlooien kun je verdrinken door ze in water met wat zeep te doen. Door de zeep verdrinken de vlooien. 
Vlooien zitten met name s’nachts bloed te drinken. Als je geen vlooien meer aantreft met het kammen betekend dit dus niet dat het dier niet meer besmet is. Je kunt het beste kijken naar vlooienpoep. Dit zijn donker gekleurde troepjes in de vacht. Je kunt controleren of het poep is door ze op een stukje papier te leggen en vochtig te maken. Omdat de poep verteerd bloed is, zul je zien dat dit een beetje rood wordt en uitloopt. Als het zand is, zal het een massief korreltje blijven. Het beste verwijder je zoveel mogelijk poep. Deze poep is namelijk voeding voor de larve welke niet zelf bloed zuigen. Je wilt dus voorkomen dat dit in de omgeving terecht komt.

Het zal even werk kosten, vlooienplagen kunnen buitengewoon hardnekkig zijn. Probeer het dus altijd te voorkomen en stop niet te snel met intensief schoonmaken. Bekijk onze anti-parasiet producten voor honden hier en voor katten hier

Succes met de bestrijding en bij vragen mag je altijd contact met ons opnemen!

Nu van 7 t/m 21 November 2020 20% korting op alle STOP! artikelen!