Lenteactie 2021

Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je de QR-code van ons lente cadeau hebt gescand!


Lente actie cadeau?

We geven graag zo nu en dan een cadeautje weg. We hebben besloten om  zakjes bijen/vlinder zaad weg te geven bij elke bestelling! Waarom? Omdat de insecten het moeilijk hebben, en iedereen wel van bloemen houd. Door de zaadjes in dit zakje te planten help je dus de natuur en heb je zelf een mooie bloemenmix in de tuin!


Wat voor mix is dit?

De zaadmix bestaat uit 16 verschillende planten. Deze planten/bloemen zijn geselecteerd omdat bijen en vlinders erg van deze planten houden. Door deze planten te gebruiken, helpen we de insecten een handje!

De mix bestaat uit: boekweit, Alexandrijnse klaver, gele lupine, Perzische klaver, zoete blauwe lupinen, bolderik, borage, dille , phacelia, groot akkerscherm, groot kaasjeskruid, klaproos, korenbloem, seradella, zomerwikken, zonnebloemen


Instructies

De zaadmix is te planten vanaf maart tot juni. Plant de zaadjes op de gewenste plek en houd de grond licht vochtig. De inhoud van dit zakje is voldoende voor ongeveer 5 vierkante meter. Niet elke plant bloeit op hetzelfde moment, hierdoor heb je langer plezier van de mix.


De planten zijn niet (allemaal) eetbaar, let erop dat de hond en/of kat niet op de planten gaat knabbelen of ze opeet. Indien jouw huisdier graag insecten vangt is het aan te raden de mix te zaaien op een plaats waar het dier er niet bij kan, om insectensteken te voorkomen. 


Heb je zelf geen plaats voor een bloemenveldje? Je kunt de mix ook verdeeld in (grotere) potten zaaien. Of je kunt het zakje aan iemand anders geven! De bijen en vlinders zullen je dankbaar zijn!


Bewaaradvies: koel, donker en droog bewaren

Bij

Bekijk voor de voorwaarden onze algemene voorwaarden.